Heeft iemand tips hoe ik meer van gezond eten kan gaan houden?

Ik heb het probleem dat ik heel erg van eten houd dat minder gezond is, en helemaal niet van wat wél gezond is (bijv. noten, gekookte aardappels, water). Weet iemand misschien hoe ik meer van gezond eten kan gaan houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel eenvoudig : ontwikkel je smaak. Normaal gesproken gebeurt dat doorheen je kindertijd ; elke keer dat je iets aangeboden krijgt, moet je er een beetje van proberen, en naarmate je het vaker eet 9gemiddeld drie tot tien keer) ga je het steeds minder vies of zelfs lekkerder vinden. En natuurlijk kiezen voor een goede kwaliteit eten ; dan maar wat minder, maar wel lekkerder. Is om en of andere reden die kans niet gepakt - doordat je ouders je te makkelijk je zin gaven bijvoorbeeld- dan zul je het nu alsnog zelf moeten doen. En dat KAN een beetje langer duren. Iedereen houdt van gore zoute vette bagger zoals patat ; zo zijn we nu eenmaal geprogrammeerd : wat in principe zeldzaam is (vet) vinden we het lekkerst, en zout is een zo sterke smaakmaker dat je daarbuiten bijna niets meer proeft, en ook nog eens hartstikke verslavend. Dat geld ook voor vergelijkbare etenswaren uit pakjes en zakjes zoals pizza, macaroni, spaghetti, dat werk. Niet voor niets dingen die kinderen lekker vinden. Daar zul je dus létterlijk van af moeten kicken. Toegevoegd na 1 minuut: Een opmerking als 'niet houden van water' is natuurlijk je reinste kolder ; dat heeft niets met niet lusten te maken, maar met verwennerij en lieverkoekjes. Dan zul je eerst heel goed moeten beseffen / leren dat een gezond dieet nu eenmaal niet alleen maar uit zoete en zoute maar hapjes en drankjes bestaat. Die zijn uitsluiitend bedoeld als - incidenteel - extraatje.

Tja, ik ga er van uit dat je een volwassen mens bent en dat je zelf voor je eten moet zorgen. Dan is daar toch op de eerste plaats: Discipline! Natuurlijk is een groot bord friet met kroketten lekkerder dan gekookte aardappelen met bloemkool. Maar je beslist zelf wat je eet! Dus ga je uitzoeken welke aardappelen jou het beste bevallen en hoe je ze het beste kan klaarmaken en wat voor lekkere magere jus er bij kan doen en dan zoek je nog naar een fijn sausje voor op je bloemkool. Doe er een lapje vlees of vis bij. Rangschik het geheel leuk op je bord en ..........wees trots op jezelf! PS: niet ieder dag bloemkool eten er is keuze genoeg in groenten. De aardappelen mag je ook best een keer bakken in wat olijfolie. Maak eens een salade met allerlei lekkere dingen er in.

advies: lees er eens over en overweeg eens op kookles en leer goed eten te bereiden en waarderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100