Waarom stinkt de laatste jaren bijna alle Nederlandse varkensvlees ?
Ik heb HEEL lang gedacht dat het aan het invriezen lag, -wat zou het anders kunnen zijn ? - en vries dus al jaren geen (varkens)vlees meer in, en kocht als het effe kon mijn vlees ook niet in Nederland. Dat is, zoals denk ik iedereen wel weet, eigenlijk altijd (kort) bevroren geweest. Al is het maar om er mooie plakjes van te kunnen zagen. Een andere verklaring kon ik er niet voor bedenken.
Nu heb ik echter al voor de derde keer in een paar weken vers vlees van een keurige slager, en elke k valt me op dat het vlees gewoon ronduit stinkt. Bedorven is het niet, je kunt het ook prima eten, en als je het even laat staan, trekt de geur ook wel weg, maar lekker is anders, en de eetlust bevordert het zeker niet.
Ik heb er vooral het afgelopen half jaar tot jaar heel erg nauwkeurig op gelet en het bijgehouden, en met vlees in Duitsland (of het nu vers van de keurslager is, of gewoon van de Aldi) en dat stinkt gewoon NOOIT, Als in : niet één keer.
En nu er weer - Hollandse - karbonades in de pan liggen te stinken, wil ik het eigenlijk eens - onderbouwd en met eventuele bewijzen ? - weten. Waarom oh waarom verkopen ze in Nederland tegenwoordig varkensvlees dat in ongeveer 50 % van de gevallen stinkt ? Zowel vers vlees als voorverpakt supermarktvlees als diepvries als bewerkt (worst e.d).
Zie opmerkingen voor een statistiekje.
Aantal keren stinken : 0
Aantal keren varkensvlees uit Nederland : 13 x
Aantal keren stinken : 9 x Het lijstje is nog specifieker (worst, mager, vet, voorbewerkt vlees, bereidingswijze, hoe lag na aankoop gegeten, welke winkel, vers of voorverpakt of diepvries) maar die factoren lijken allemaal geen invloed te hebben. Met mijn eigen onderzoek kom ik dus niet verder dan dat het verschil hem zit in het land van herkomst : NL of Duitsland.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.