Onze groentesoep is altijd na één dag zuur hoe voorkom ik dit?

Wij eten wel eens vers gemaakte groentesoep. Deze eten wij dan 2 dagen. Maar in 9 van de 10 keer is de soep de 2e dag zuur. Hoe kan ik dit voorkomen en waar kan het aan liggen?
B.v.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle soorten soep,ragout of stoofgerechten en alle andere warme gerechten die bewaard worden, dienen zo snel mogelijk gekoeld te worden.De temperatuur dient binnen 2 uur verlaagd te worden tot 10 gr.C. Daarna zal het in de koelkast snel afkoelen tot 4 gr.C. .In het huishouden is de beste manier om de pan met inhoud in de afwasbak te plaatsen en deze afwasbak vol te laten lopen met koud water en dit regelmatig te vernieuwen .Regelmatig roeren in de pan wordt aanbevolen, om het gekoelde gedeelte te vermengen met het warmere gedeelte van de inhoud van de pan. Soep of andere eetwaren bederven sneller als ze langzaam gekoeld worden. Schep de soep uit met een schone lepel, en kom niet met vingers in de soep. Warm in een aparte pan de hoeveelheid op die je nodig hebt, en laat de rest in de koelkast. Op deze manier blijft je soep zeker drie dagen goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100