Je kan er natuurlijk elk vet wel aan toevoegen, maar het verstandigste is natuurlijk om er gezonde vetten aan toe te voegen, en niet ongezonde vetten of producten met daarnaast ook andere ongezonde ingrediënten.
Je zou bijvoorbeeld amandel kunnen nemen, dat is echt een heerlijke combinatie met (soja)yoghurt, en heel erg gezond. Je kan het in kleine stukjes hakken als je het lekker vindt om ook op iets te kunnen knabbelen, of met de blender gepureerd als je het zacht wil hebben (met een goede blender kan je het wel zacht genoeg maken voor een dikke drinkyoghurt). Je moet natuurlijk wel ongezouten amandel nemen, en liefst ook ongebrande, gebrande heeft meer een hartige smaak en ongebrande een wat zoete.
Er is ook amandelmeel in biologische winkels te koop, maar ik weet niet hoe dat gemaakt wordt, of alle vetten er nog in zitten.
Gebroken lijnzaad is ook iets wat wel vaker aan yoghurt wordt toegevoegd, omdat het zo gezond is vanwege de grote hoeveelheid omega3-vet. Als je lijnzaad lekker vindt, is dat ook een goede combinatie met yoghurt. Het is dan wel een yoghurt die je moet kauwen natuurlijk, als je drinkyoghurt wil is het niet zo geschikt, maar als je bijvoorbeeld dingen als yoghurt met havermout of andere graanvlokken lekker vindt, past dit daar ook super bij.
Verder zijn ook andere noten, zaden en avocado gezonde vetten, alleen zijn ze natuurlijk niet allemaal lekker bij yoghurt ;)