Waarom hebben sommige mandarijnen groen plekken?

Sommige manderijnen hebben groene plekken terwijl ze wel rijp zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kleur zegt niets over de rijpheid van de mandarijn of sinaasappel. Mandarijnen zijn er in een geel/groene kleur tot helder oranje. De kleur wordt ook niet door de zon beïnvloedt. De temperatuur in de nacht bepaalt de kleur van de mandarijn. Het enige waar je bij het kopen op moet letten is dat de schil glanzend is en er geen zachte plekken in zitten.

Dan heeft die kant van de vrucht altijd in de schaduw gehangen, waardoor de schil niet met het rijpingsproces is meegekleurd. Er kan ook tijdens de laatste priode van groei een blad op "geplakt" hebben gezeten, waardoor het zonlicht de vrucht niet kon bereiken.

De meeste mandarijnen zijn vrij klein. De schil ligt los om het vruchtvlees heen, zoadat deze makkelijk te verwijderen is. De kleur varieert van geel-groen tot diep oranje.

Bronnen:
http://home.scarlet.be/~eb024464/product1/...

In Suriname zijnde heerlijkste sinaasappelen van de wereld. Maar ze zijn altijd groen, ook als ze rijp zijn. Bovendien worden sinaasappelen en mandarijnen vaak door een verfbad gehaald. Mijn winkel in Frankrijk (Super U) verkoopt gedurende 1 maand in het voorjaar ongeverfde sinaasappelen, 75% groen vanbuiten,die daardoor geschikt zijn om te verwerken tot marmelade. Zijn ietje duurder (meer winst) maar zijn wel allemaal groen. Hetzelfde geld voor mandarijnen voor mensen die ze op sap willen zetten. Welkom bij de vrouwenvereniging van het platteland!!

Er zijn 2 opties. de 1e is,dat deschil op dieplaats niet meegerijpt is,omdat ie te veel in de schaduw heeft gehengen. De 2e is,dat hij beschimmeld is,omdat ie niet snel genoeg opgegeten is.

Mandarijnen en andere zuidvruchten worden groen geplukt. Zij kleuren bij tijdens het transport.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100