Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (5)

Ik denk dat iemand ooit dat woord heeft bedacht omdat de vorm van het vlees lijkt op de succadevrucht.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
AWM
14 jaar geleden
Volgens Wikipedia is een sukadelapje een runderlapje met daari een harde pees, of bindweefsel. Als het runderlapje gaar is, is de harde laag doorzichtig als sukade.
(Lees meer...)
jc54
14 jaar geleden
Het bindweefsel in het vlees blijft als het ware een beetje tussen je kiezen 'plakken'. Hetzelfde effect heb je ook bij sukade in koek. Vandaar de naam sukadelapje. Heerlijk om hachee mee te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Mijn oma bereidde vroeger de lapjes altijd met stukjes sucade in de jus dus ik heb altijd gedacht dat dit het recept gewoon was en daardoor ook de naam ontstaan is..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding