waarom heet een sukadelapje een sukadelapje

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat iemand ooit dat woord heeft bedacht omdat de vorm van het vlees lijkt op de succadevrucht.

Volgens Wikipedia is een sukadelapje een runderlapje met daari een harde pees, of bindweefsel. Als het runderlapje gaar is, is de harde laag doorzichtig als sukade.

Bronnen:
wikipedia.org

Het bindweefsel in het vlees blijft als het ware een beetje tussen je kiezen 'plakken'. Hetzelfde effect heb je ook bij sukade in koek. Vandaar de naam sukadelapje. Heerlijk om hachee mee te maken.

Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar.

Bronnen:
http://www.vlees.nl/content/vleeswaaier/co...

Mijn oma bereidde vroeger de lapjes altijd met stukjes sucade in de jus dus ik heb altijd gedacht dat dit het recept gewoon was en daardoor ook de naam ontstaan is..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100