Rode wijn goed is voor je gezondheid omdat er veel polyfenolen inzitten, die anti-oxidanten bevatten. Anti-oxidanten zorgen ervoor dat onze cellen minder snel afsterven en we dus langer gezond blijven. Men merkt d
it vooral bij mensen die rond de Middellandse Zee wonen. Daar wordt namelijk heel wat wijn gedronken en kampen weinig mensen met hart- en vaatziekten in vergelijking met andere landen.
Men raadt aan om 2 glazen rode wijn te drinken als je een man bent en 1 glas als je een vrouw bent. (heeft met gewicht te maken).
Er is begin deze eeuw ook een Spaans onderzoek geweest, uitgevoerd door de Universiteit van Santiago de Compostela (Galicia), waaruit bleek dat rode wijn drinkers minder last hebben van verkoudheden.
Toegevoegd na 6 minuten:
Ik heb dit nog voor je gevonden over de stof Resveratrol in rode wijn:
Resveratrol is een een polyfenol en ook een schimmelcomponent die op de druivenschil en in rode wijn voorkomt. Lijkt een belangrijke remmende werking op te kanker hebben. Is een antioxidant, voorkomt ongunstige veranderingen in het genetische materiaal en gaat de voortwoekerende kanker tegen, dwz repareert de lichaamscellen. Helpt bij diabetici, Alzheimer en Parkinson
Een Franse vinding is dat voornamelijk resveratrol de samenklontering van bloedplaatjes remt, zoals alle polyfenolen dat doen. De antiklonterwerking is twee keer zo groot als die van druivensap. In Italië hebben rattenproeven uitgewezen dat resveratrol een gunstig effect heeft op de botdichtheid
Wijnen met een hoog gehalte resveratrol zijn afkomstig uit de staat New York (USA) of, dichterbij huis, uit Sicilië, Spanje, Australië, Nieuw-Zeeland.
Afkomstig van: info.wijn.org