Is het wit onder de sinaasappelschil ongezond?

Mijn moeder vertelde mij dat en ik weet het eigenlijk nog steeds niet. Ik zie mensen die zo'n dikke laag wit opeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een van de vele fabeltjes van vroeger, die een eigen leven gaan leiden zonder onderzocht te worden. Het meest bekende fabeltje van vroeger is dat je griep kan krijgen als je nat regent.

het is niet ongezond, maar ook niet lekker van smaak. een beetje bitter.

Vind het zelf altijd zo'n karwei om hem helemaal schoon te maken dat ik het gewoon maar opeet. En ik leef nog, voel me prima. Ik heb het idee dat het niet ongezond is hoor.

Juist dat witte laagje geeft de smaak aan de engelse marmelade. Vooral in de versie thick-cut : voor mij de lekkerste marmelade, juist omdat het zoveel smaak heeft... Natuurlijk wordt die hele sinaasappelschil voor marmelade gekookt, maar op zich is het dus beslist niet ongezond.

Het witte velletje onder de sinaasappelschil is onverteerbaar, misschien dat je moeder dat bedoelde met ongezond.

Het wit is juist goed omdat er zoveel vitaminen inzitten. Alleen als je er heel veel van binnen krijgt kun je darmen wat ontregeld raken.

Ja hoor dat is gezond

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Het wordt alleen verwijderd omdat het bitter smaakt. het is niet ongezond, maar het is wat stugger om te eten. Als je sinaasappelschil raspt moet je zeker geen wit stukje mee raspen, want dan smaakt het hele raspsel niet meer lekker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100