Bestaan er ongezonde thee soorten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of thee soorten ongezond voor je zijn is afhankelijk van je eigen lichamelijke gesteldheid. Iemand met uitdrogingsverschijnselen kan bijvoorbeeld beter geen thee drinken, liever gewoon water. Thee drijft namelijk vocht af. Er worden tegenwoordig allerlei dingen aan (gewone) zwarte thee toegevoegd, die dingen kunnen best slecht voor je zijn als je er gevoelig of allergisch voor bent. Ook groene thee kan soms voor onprettige reacties zorgen en ook onder de kruidenthee soorten is het afhankelijk van de drinker. Voor mij is zoethout-thee niet goed, maar voor anderen juist weer wel. Maar we kunnen natuurlijk ook stilstaan bij wat eigenlijk ongezond is, alcohol schijnt niet echt gezond te zijn, toch is een glaasje rode wijn dat schijnbaar weer wel. Een simpel antwoord is hier dus niet op te geven.

Als je kruidenthee (ofwel hete drank getrokken van planten) ook onder de theesoorten schaart wel. Het is bijvoorbeeld bijzonder ongezond om thee te trekken van de digitalis uit je voortuin. Ten minste, dat is het als je het resultaat nog opdrinkt ook.

Dit goedje schijnt nogal gevaarlijk te zijn, en bovendien buitengewoon goor. Toegevoegd na 3 uur: "In fact, there are case reports, which suggest that Kombucha preparations can cause such problems as nausea, jaundice, shortness of breath, throat tightness, headache, dizziness, liver inflammation, and even unconsciousness http://healthlibrary.epnet.com/GetContent.aspx?token=e0498803-7f62-4563-8d47-5fe33da65dd4&chunkiid=21783

Bronnen:
http://objectief.be/Kombucha-thee.html

Alles wat je drinkt buiten schoon water is ongezond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100