Hoe weten baby's van 1 maand oud dat ze aan de tepel van de vrouw moeten zuigen om melk uit te halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat weten baby's van een minuut oud al. Sterker nog, te vroeg geboren baby's van rond de 32 weken (8 weken te vroeg) hebben al een zuigreflex en weten hoe ze de borst moeten vinden, soms zelfs jonger. De wijze waarop een vrouw haar pasgeboren kind van nature in de armen houdt, maakt het vinden van die borst ook heel erg makkelijk, zelfs als moeder geen flauw benul zou hebben waar die krengen voor dienen. (En anders is de stuwing en de melkvloed wel een aanwijzing). Bij alle zoogdieren is dit overigens zo ; geen enkel dier hoeft te leren hoe het moet drinken ; dat zit er helemaal 'ingebakken'.

Dat is een aangeboren reflex om te zuigen; maar ook bv aan een fopspeen.

Zelfs baby's van 1 dag oud - of 1 uur oud - weten dat al!! De tepel is warmer dan de rest van het moederlichaam en dat minimale warmteverschilt kent een baby en kan die vinden. Dat heet reflex. Een baby heeft een aantal reflexen op het moment dat hij geboren wordt. Reflexen zijn bewegingen die de baby maakt omdat hij onbewust reageert op bepaalde prikkels. Het zijn de overlevingstrucjes van moeder natuur. Een deel van deze reflexen verdwijnt wanneer hij drie maanden oud is. De zoek- en zuigreflexen zijn van levensbelang voor je baby. Deze reflexen stellen hem in staat om voedsel binnen te krijgen. Je baby heeft dus eigenlijk een voorgeprogrammeerde computer in zijn lijfje die hem vertelt wáár hij eten moet zoeken en hóe hij dat binnen moet krijgen. Het zoekreflex zorgt dat je baby weet waar de voeding vandaan komt. Eén van de prikkels waar hij hierbij op reageert is warmte. Je tepel is warmer dan de rest van je lichaam. Lees hier meer over reflexen bij baby's. http://www.mamaenzo.nl/baby/leren/de-eerste-reflexen

Omdat ze daar al een maand ervaring mee hebben opgedaan.

Dat weten ze niet. Mijn baby had geen zoek- of zuigreflex en heeft echt moeten leren hoe te drinken. En dat is ook normaal, werd mij verteld. Een baby weet ook niet echt dat het de tepel is die melk geeft, hij hapt gewoon heel schattig overal in als hij honger heeft, wat er ook maar voor zijn mondje terecht komt. Hij eet zijn eigen handjes, eet je shirt en als je hem de tepel aanbiedt, dus logischerwijs ook de tepel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100