Ik heb cupcakes gemaakt, met als einde chocolade saus(die nu hard is).. maar nu proef ik de cake ,droog! iemand tips, het zijn er nl 50!

niet hoe ik het in het vervolg kan doen, maar hoe krijg ik ze wat zachter..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een héél dun glazuur maken van sinaasappelsap(vers!!) met poedersuiker, en dat in een nauw bakje doen. De cupcakes daar in houden, evt eerst met een tandenstoker gaatjes erin prikken, en ze het vocht een beetje op laten zuigen. Ze dan een paar uur laten drogen. En dan maar hopen, dat ze minder droog zijn.... Een andere oplossing zou zijn om in kleine glaasjes mini-trifles te maken, met vers fruit en yello - maar waar haal je 50 glaasjes vandaan?? Succes - wat een teleurstelling na al je werk!!!

Je kunt ze tremperen: Besprenkelen/benevelen met een smaakvolle vloeistof. Standaard is dat vaak suikerwater, maar het kan ook met likeur oid.

Bronnen:
http://www.coeliakieforum.nl/index.php?act...
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewt...

Je kunt het cakeje doorsnijden en er iets van likeur/advocaat op doen en wat slagroom ertussen. Door de vocht wordt het cakeje dan wat smeuïger.

Doorsnijden en met marmelade of jam besmeren. En/of een plastic zak van binnen vochtig maken (druppeltjes water), daar de cakejes indoen en goed dichtmaken. Dan worden ze ook minder droog. (Zelf ben ik trouwens een fan van droge cake .... hoe droger hoe beter, dus als je ze deze kant op wilt sturen :-) )

Bij het maken van het beslag kan je wat meer ei en/of een beetje melk toevoegen. Ook is belangrijk het beslag voldoende luchtig te kloppen. Verder moeten de cakejes als ze zijn afgekoeld en je eet ze niet meteen, in plastic zak of op een andere manier luchtdicht worden bewaard om uitdroging te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100