Soms wel soms niet.
Als je dicht bij zo,n boer woont dan weet je zeker dat alles vers is wat hij verkoopt.
Ik heb jaren aan de groente en fruit veiling gewerkt.
De sla werd vrijdag s,morgens geoogst,en ging daarna de koelcel in.
S,maandag werd de sla geveild,en ging naar de groenteboer of de grossier.
Vandaar weer naar de supermarkten en markten.
Zo had je s,woensdags wel sla van bijna een week oud.
De grote supermarkten hebben afspraken met groente telers waarvoor ze hun gewassen mogen verbouwen.
Neem bv de AH.
De meeste komkommerbedrijven gaat het al jaren slecht in Nederland.
Hoge hypotheken,en schulden die ze niet meer af kunnen betalen.
Zo,n bedrijf wordt te koop gezet door de bank.
Maar niemand wil het hebben.
De AH springt hier op in,ze nemen dit bedrijf over onder bepaalde voorwaarden.
Vaak een familie bedrijf van vader op zoons kunnen er blijven wonen.
De AH betaald de bankkosten,, hypotheek ,maar ze moeten de komkommers leveren tegen een bepaalde prijs het hele jaar door.
Zo kunnen ze op hun bedrijf cq ouders huis blijven wonen.maar ze hebben een normaal inkomen.
De Ah is blij met zo,n contract,,geen vrije markt waardoor de prijzen op kunnen lopen en geen winst.
Bron.
Een kennis van ons is iemand die komkommertelers begeleid wat betreft ziektes groei en nieuwe soorten.