Zijn eetbare paddestoelen gezond en wat bevatten ze allemaal qua vitaminen en mineralen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paddestoelen bevatten veel vitamines, o.a. vitamine C, een aantal B vitamines, vitamine K en veel mineralen als koper, kalium, ijzer, fosfor en selenium. Over het algemeen wordt gezegd dat ze gezond zijn, en sommige soorten worden als vleesvervanger gezien, maar ik geloof dat ze niet een volwaardig vleesvervanger zijn, misschien is het de B12 vitamine is die mist. Soms is er nog een discussie of het wel goed is om schimmels te eten, daar ben ik nog niet over uit, maar ik weet wel dat het ontzettend lekker kan smaken! Lekker hoor!

Via de onderstaande link kun je alles vinden. Moet je wel op naam van de paddenstoel zoeken, zoals cantharel, eekhoorntjesbrood of oesterzwam. Op de zoekterm paddenstoel vind je niks. Toegevoegd na 1 minuut: Heb ook een link toegevoegd van Wikipedia. Op eigen risico, maar neem aan dat voldoende mensen deze site checken om te zien of er geen giftige bij zijn.

alle eetbare paddestoelen zijn gezond

Natuurlijk zijn eetbare paddenstoelen gezond, anders zouden ze niet eetbaar zijn. Of bedoel je met gezond dat ze veel goede stoffen bevatten? Dat waarschijnlijk ook wel, het kan in elk geval geen kwaad om ze te eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100