Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Dat is niet te zeggen.
Softijs is geen merknaam.
De samenstelling is bij iedere fabrikant anders.
Er zal nauwlijks zout in zitten, maar helemaal uitsluiten zou ik het niet.

Wanneer je de verschillende soorten bekijkt,
dan zul je merken dat, ondanks de vele verschillen,
vrijwel alle soorten ijs uit dezelfde grondstoffen
bestaan.

Deze stoffen noemen we de basisstoffen van het ijs.
De belangrijkste bestanddelen zijn:
– Water - 65 tot 85 procent.
– Lucht (volume) - 25 tot 50 procent.
– Melkvet - 0,05 tot 18 procent.
– Vetvrije (droge)
melkbestanddelen - 6 tot 14 procent.
– Plantaardige vetten
– Emulgatoren/suikers - 10 tot 18 procent.
– Stabilisatoren of
verdikkingsmiddelen - 0,1 tot 1,5 procent.

Behalve deze algemeen voorkomende bestanddelen
zijn er ook stoffen die kenmerkend zijn voor een
bepaalde soort ijs. Die stoffen noem je de hulpgrondstoffen.
Hier zijn een paar van die hulpgrondstoffen:
– Kippenëieren en eiproducten.
– Vanille en vanille-extracten.
– Cacaopoeder of andere cacaoproducten.
– Koffie-extracten of cichorei.
– Essences en geur- en smaakstoffen.
– Vruchten en noten of hieruit bereide producten.
– Kleurstoffen.

Onder smaakstoffen zou je zout kunnen nemen.
Maar dan hangt het dus af van de fabrikant.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding