Waarom is zuur zo'n goede combinatie met vis?

Vis komt toch meestal uit zout water, dan krijg je zoutzuur.
Maar het klopt in ieder geval wel, vis met citroensap is echt heerlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook zoetwatervis is een uitstekende combinatie met citroen. Niet zozeer vanwege het zure, maar vanwege het frisse. Vis heeft zelf geen heel uitgesproken smaak, en met name witte (de minst sterk / typisch smakende vis) kan wel wat ondersteuning gebruiken. Overigens doen zoete of hartige smaken het ook uitstekend bij vis hoor ; citroen is vooral een 'klassiekertje', dat tegenwoordig geen noodzaak meer heeft, maar gewoon nog steeds heel lekker is. Dat het zo klassiek is geworden heeft meerdere redenen. - de vis verteert beter en citroen maakt het vlees malser (je kunt zelfs rauwe vis 'garen' in zuur / citroen of azijn) - vroeger was de vis niet altijd net zo vers als nu, en citroensap maskeerde een wat minder verse vissmaak (al is het niet genoeg om echt bederf te maskeren)

Ter aanvulling op het antwoord hierboven: dat maskeren van de minder frisse visgeuren kan citroen heel goed omdat die stank veroorzaakt wordt door basische stoffen. Doe daar een zuur bij en je hebt water. Vandaar dat citroen + niet verse vis = minder stank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100