Wat is gezonder: Chips of zoete popcorn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

definieer 'gezond' Zout gehalte? Popcorn is gezonder Vet gehalte: Popcorn is gezonder Calorien: Popcorn lager Ik zou zeggen: Popcorn.

Als je geen van beide gebruikt zijn ze precies even gezond... Als je wel een van de twee gebuikt, neem dan zoete popcorn... Veel gezonder...

Popcorn is gezonder, maar ik vind ze allebei heerlijk !!!

popcorn, ondanks de suiker. Popcorn zit vol met vezels en andere gezonde goedjes. Chips schijnt slechter te zijn dan friet, en friet is qua inhoud niet veel meer dan een slap stukje karton ondergedrenkeld in frituurvet.

Doe mij dan maar popcorn. Minder caloriën, beter voor hart en bloedvaten en ook erg lekker!

Ik eet me soms, heel soms, ook het ongans aan popcorn, maar dan die zoute.. Chips is vele male vetter, dus van popcorn kun je meer eten. Maar of al dat zout weer goed is, wel slecht voor de bloeddruk..alhoewel, met mijn 53 jaar een bloeddruk van 101 - 58 !

Popcorn is ook gezond vanwege de vezels die er in zitten. En eerder onderzoek toonde al aan dat maïs rijk is aan luteïne, een stof die ontstekingsremmend werkt. En aangezien popcorn veel minder calorieën bevat dan chips of nootjes, is dit tussendoortje ook nog eens beter voor de lijn dan de gemiddelde andere snack.

Bronnen:
http://www.sportinholland.nl/article.php?a...

popcorn

Popcorn is gezonder Wetenschappers hebben ontdekt dat popcorn bijzonder gezond is. Volgens het onderzoek bevat popcorn grote hoeveelheden polyfenolen. Deze beschermen tegen hartproblemen, kanker en andere ziektes. Ook volkoren granen zijn volgens het onderzoek een goede bron van polyfenolen. De onderzoekers gaan ervan uit dat het niet de vezels zijn die volkoren granen zo gezond maken, maar wel de polyfenolen. Waarom popcorn en volkoren producten zo veel polyfenolen bevatten, is niet zeker. De onderzoekers gaan er van uit dat het komt doordat het natuurlijke, onverwerkte voeding is.

Bronnen:
http://gezondheid.plusonline.nl/voeding/ni...

http://www.nu.nl/gezondheid/2068729/popcorn-is-gezond.html zegt genoeg denk ik! Maar of het lekkerder is?

Bronnen:
http://www.nu.nl/gezondheid/2068729/popcor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100