Wat kan ik doen als mijn Crème brulee niet hard wordt?

Ik heb crème brulee volgens onderstaand recept:
http://www.smulweb.nl/recepten/1413374/Overheerlijke-huisgemaakte-creme-brulee

Precies aangehouden. Nu staat het al een uur in de oven en is nog even slap als in het begin.
Heb de oven nu hoger gezet (120 gr.) gebeurt nog niets. Iemand tips?
Heb ook al op verschillende sites tips gelezen, maar niets werkt.
(120 gr. moest 160 zijn)

Toegevoegd op 13 mei 2018 10:57: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Een Crême brulée brander heb je nodig om de de bovenkant van je crême brulée hard te krijgen. Uit je eigen recept (bron) : verder heb je nodig Kookpan, 4 kleine 1pers ovenschaaltjes, 1 grote ovenschaal, Creme Brulee-brander Wellicht heb je er overheen gelezen, maar DAT apparaat is dus nodig om de bovenkant hard te maken, niet langer in de oven of een hogere stand. N.B. Je had de oven lager gezet, 120 graden ipv 150 graden. Gebruik van een crème brûlée-brander: Voor een perfecte crème brûlée gebruikt je zoals gezegd een crème brûlée-brander om het bovenlaagje van suiker te karamelliseren. Crème brûlée-branders zijn breed verkrijgbaar in diverse webshops en winkels met een groot assortiment in keukengerei. Een crème brûlée-brander bestaat uit een stevige grip, meestal met piëzo-ontsteking, waarop een busje met butaangas (aanstekergas) kan worden bevestigd. Bij sommige branders kan de sterkte van de luchtaanzuiging en daarmee de intensiteit van vlam aangepast worden. Het butaangas wordt in de meeste gevallen niet met het product meegeleverd en zal apart moeten worden aangeschaft.

Bronnen:
https://eten-en-drinken.infonu.nl/producte...

Crème Brulee is een crème die alleen maar hoeft te stollen in de oven, zodat je een soort pudding krijgt. Alleen het bovenlaagje hoort wat knapperig te zijn. Dit is feitelijk een laagje gebrande suiker. Tegenwoordig (en ook in jouw recept) gebruiken ze daarvoor een speciaal keukenbrandertje https://www.youtube.com/watch?v=lpj9zZXqquc dat je zelfs bij Blokker kunt kopen https://www.blokker.nl/p/creme-brulee-brander/1125829 Heb je geen interesse hierin, dan kan je Crème brulee uiteraard ook op de 'ouderwetse' manier maken. Verwarm de oven voor op 200 graden C. (geen hete lucht) en zet de schaaltjes indien mogelijk recht onder het bovenste verwarmingselement. Laat het suikerlaagje dan zo'n 10-15 minuten karameliseren en de crème stollen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100