Veel wintervoedsel veroorzaakt winderigheid, heeft dit een reden?

Kool, spruiten, bonen... allemaal 'krachtvoer' in de koude winter en allemaal veroorzaken ze winderigheid ... heeft dit nog een functie dan???

Weet jij het antwoord?

/2500

Een reden kan zijn de hoeveelheid uien welke er aan toe- gevoegd worden. Ze veroorzaken veel knetterij.

Kool- en boonsoorten veroorzaken bij veel mensen winderigheid, maar: het zijn groentes die lang te bewaren zijn, dus worden die van oudsher veel in de winter gegeten, als er geen sla meer is of soortgelijke groente. De winderigheid heeft dus geen functie die zou verklaren waarom de groente in de winter wordt gegeten - er is geen link tussen die twee verschijnselen.

Mag ik soj en Hippo hier aanvullen? Het zg "wintervoedsel" veroorzaakt een verandering van de darmflora. De winterkost bevat vaak veel gasvormende Coliformes Esscheria. Dit betekent gasvorming. Bij een dieet met veel uien zal ook de gasvorming verminderen tot vrijwel normaal. Ook de geur verandert. Haché bevat doorgaans vlees, dit geeft rottingsbacteriën hun kans. De normale flora van de stoelgang bestaat voornamelijk uit anaërobe kiemen. Per gram bevat de faeces 100 miljard van deze bacteriën (o.a. Bacteroïdes, Clostridium perfringens). De aërobe bacteriën maken slechts 0,1 % van de totale bacteriële populatie uit (E. coli, Enterobacter, Lactobacill. De terugkeer naar de eigen flora kost tijd. Het gebruik van yoghurt kan dit versnellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100