waar is zoethout van gemaakt, en hoe gezond of slecht is het voor?

ik ben op dit moment bezig met stoppen met roken...
ik heb gekozen om zoethout te nemen als vervanger...
Nou vraag ik mij af of zoethout ook echt van hout is gemaakt. en is het kauwen/zuigen ervan slecht voor je?
iemand vertelde me dat het slecht is en dat je een hoge bloed druk ervan kan krijgen...

wie kan mij inlichten over de voor en nadelen van zoethout en waar het precies van gemaakt is

Toegevoegd na 6 uur:
ik zit eigenlijk ook met het fijt dat tijdens het zuigen/kauwen het hout zo zacht word dat het soms net lijkt alsof ik op een stuk vlees zit te kauwen.. en er brokken tijdens het zuigen/kauwen weleens stukjes van het stokje af in me mond... kan ik dat gewoon zonder problemen doorslikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is gewoon natuurlijk hout van de wortelstok van Glycyrrhiza glabra. Komt geen chemische stof aan te pas. Toegevoegd na 1 minuut: In hoge doseringen kan het bijwerkingen geven, dus dan is het niet echt gezond

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoethout

In zoethout komen verschillende kankerremmende stoffen voor waaronder glycyrrhizine. Zoethout heeft ontstekingsremmende en zelfs kankerremmende eigenschappen. Het wordt gebruikt als middel tegen mondzweertjes, huidinfecties, Chronische vermoeidheid, bij de behandeling van eczeem, hepatitis en aids. Het is slijmoplossend en werkt ontspannend. Glycyrrhizine is een stof die de zoete smaak aan zoethout geeft. Naast een indrukwekkende lijst van therapeutische eigenschappen heeft het ook wat nadelen. Het veroorzaakt meer vasthouden van zout. Als je zoethout therapeutisch gebruikt is het aan te raden om minder zout te gaan gebruiken. De stof kan anders een verhoging van bloeddruk en oedeem vorming geven.

Bronnen:
http://www.groesland.nl/blog/?p=396

Check de wiki page eens, staat de info op die je wilt hebben. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoethout Zelf ben ik gevriesdroogd fruit gaan eten toen ik stopte met roken, super lekker en ook nog eens gezond. Google voor gevriesdroogd fruit eens "Beatz".

Heb even voor je gekeken op internet en ben toch wel geschrokken van de effecten, die het gebruik ervan kan hebben! Ik citeer: "Zoethout is in de handel de aanduiding voor korte stukjes van de wortelstok van Glycyrrhiza glabra. Deze bevat een zoetstof die zo'n 30 tot 50 keer zo sterk is als suiker, maar niet schadelijk is voor de tanden. Er moet flink op gekauwd en gezogen worden om de zoetstof te proeven." Over de effecten: " In hoge doseringen kan de consumptie van zoethout resulteren in bijwerkingen als hypertensie, oedeem, hoofdpijn en kortademigheid. Dergelijke verschijnselen treden in ongeveer 20% van de gevallen op. Voor dergelijke effecten zijn meestal doseringen van tenminste 10 tot 14 gram zoethoutwortel nodig, maar kan in individuele gevallen variëren tussen slechts 1 à 2 gram en bijna 30 gram in andere gevallen. Deze bijverschijnselen verdwijnen weer zodra de consumptie van zoethout wordt gestopt." http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoethout Toegevoegd na 10 uur: N.a.v. je toevoeging: dat uitgekauwde stuk knipten we er dan vroeger af, zodat je weer opnieuw een vers stuk hout hebt. Lijkt me niet, dat een beetje doorslikken kwaad kan: dat heb ik ook wel gedaan en ik ben nog in leven ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100