welk materiaal is het beste te gebruiken als fruitschaal?

We hebben een open keuken en fruit rot altijd snel in onze fruitschaal. Welk materiaal is het beste om te gebruiken als fruitschaal waarbij het fruit niet zo snel rot wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bak-klei hiermee kun je gemakkelijk een fruitschaal of iets anders van maken je doet er dan wat glazuur op en bakt hem af in de oven. En dan heb je je fruitschaal.

Eerlijk is eerlijk ; dat ligt niet aan de schaal. Ik heb zowel een helemaal open korf waarbij de kucht er aan alle kanten bij kan, als een vrijwel dichte bak van papier-maché en kippengaas, en het tempo waarin het fruit verrot, maakt eigenlijk niks uit. Wel is de dichte bak lastiger schoon te maken ;-) Belangrijker is hoe rijp het fruit is als je het koopt (goedkoop fruit uit de aanbieding moet je vaak echt binnen een dag of wat opeten), wat voor fruit het is (bananen zijn beduidend eerder kapot dan sinaasappels), wat voor fruit er bij elkaar ligt (appels doen het overige fruit sneller rijpen) en hoe vochtig en hoe warm het is in de keuken/kamer. Het is en blijft een (tamelijk) onbewerkt natuurproduct, en dat betekent beperkt houdbaar, hoe goed je het ook bewaart. Moet je echt om de haverklap groene mandarijntjes, bruine appels en zwarte bananen weggooien, dan koop je vermoedelijk gewoon teveel fruit. (Of je eet er te weinig van ; dat kan natuurlijk ook. Bekend probleempje ;-) )

Bepaald fruit en groenten kan je beter niet bij elkaar bewaren, of in de koelkast bewaren enz. Wanneer u groente- en fruitsoorten die veel ethyleen produceren, bewaart naast soorten die daar heel gevoelig voor zijn, gaan deze laatste veel sneller bederven. Zie voor alle informatie onderstaande link. Toegevoegd na 29 seconden: Dus het ligt niet aan de soort schaal

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/groenten_fruit_be...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100