Wat zijn de ingrediënten voor de goedkoopste pannenkoek?

Melkpoeder (100gr/1l) gebruiken reduceert de kosten aanzienlijk.
Zelfrijzende bloem zou niet nodig zijn, gebruik normale bloem omdat je al een ei gebruikt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De allergoedkoopste optie is puur bloem en water. Dit is een minder lekkere variant, maar in noodgevallen wel oké. De oorzaak van dat het minder lekker is, is vooral dat de melk (of melkvervangers als melkpoeder, sojamelk, havermelk, etc.) vervangen is door water; ei weglaten is nooit een probleem, pannenkoeken zonder ei smaken prima. Een beetje zout erdoor is wel lekker, maar technisch gezien natuurlijk íets duurder (al zal het in de praktijk weinig uitmaken). Een heel klein scheutje bier in het deeg maakt de smaak en structuur van pannenkoeken ook lekker, wellicht kan een klein beetje bier een soort vervanger zijn voor een grotere hoeveelheid melk. Deels melk en deels water kan natuurlijk ook nog.

De goedkoopste bloem. Water. Snufje zout. Goed mengen en mixen. Bakken in een anti-aanbakpan: heb je maar heel weinig vet of olie nodig.

ook deze zijn niet duur zo maakte mijn vader ze altijd 250 gram bloem 12 gram gist 4 dl melk Zout en peper Verwarm de melk. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. maak de gist aan met wat melk en doe bij de bloem Strooi het zout langs de buitenkant. Begin het deeg te roeren en voeg de resterende melk toe. Klop het deeg goed door. Zet het dan afgedekt weg om te rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is. Maak een koekenpan warm met een klontje boter erin en giet er een lepel beslag bij. Bak de pannekoek aan beide zijden bruin. Bak de volgende pannekoeken op de zelfde wijze.

de goedkoopste variant is zo'n bakmic van homemade van 2/3 euro want dan hoef je alleen water toe tevoegen, en voor het bakken er van euroshopper voter of ander goedkoop merk Toegevoegd na 27 seconden: * voter moet zijn boter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100