Waar kan ik terecht als de voeding in mijn verzorgingshuis erg slecht is en niemand wil luisteren?

ik zit in een verzorgingshuis en we krijgen nooit rauwkost,geen pasta en elke week hetzelfde.Er staan in 1 week 5 x bonen op menu en dieten bestaan niet want het is alleen licht verteerbaar en verder niks.Geen dieten dus en ook zeer slecht van kwaliteit.Of het is niet gaar of pikzwart.Bewoners koken maar zelf ook al mag dat niet of kopen kant en klaar maaltijden.Verschillende bewoners zijn ondervoedt of broodmager.Niemand luistert en dus gaat het maar door ondanks alle verzoeken en smeekbedes van iedereen.

Toegevoegd na 6 dagen:
Ik moet erbij zeggen dat ieder jaar een tevredenheids onderzoek wordt gedaan naar de maaltijden en niemand doet er wat mee.Het antwoordt van de dietiste was wel goed maar die is er bij ons niet eens en de kok zien we ook nooit.Mij wordt alleen gezegd dat dit eten is voor bejaarden en die willen het zo, maar de leeftijd van waar ik zit is gemiddeld 60 en zelf ben ik 55 jaar.De jongste dus.
Ik wil gewoon meer variatie en ook ouderen lustten best macaroni of rijst.Dieeten bestaan ook niet want dan moet je het eerste menu nemen op de keuzelijst en dat is het dan.Geen specifiek dieet of andere mogelijkheden.Appelmoes wordt ingevroren omdat ze dat uit blik halen en soms is het dus wel 6 a acht weken oud.
Datums die er op stonden werden verwijderd zodat ik niet kon zien hoe oud het was.Wie heeft dit vaker gehoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat lijkt me een ontzettend groot probleem... Ik noem een aantal opties die mij te binnen schieten: - praat met de vertrouwenspersoon. Iedere organisatie heeft er één. Wellicht kan hij of zij iets betekenen. - zorg dat u gehoord wordt: vraag een gesprek aan met de directeur. - start een petitie, als alle bewoners én familieleden zich laten horen, moeten ze er toch iets mee doen. En als het met good will niet werkt? Zoek de media op. Verzorgingstehuizen zijn hier niet zo gek op en zullen dan wel moeten. Met het budget heeft het niet altijd iets te maken, goed eten hoeft niet duur te zijn. En zeker niet aangebrand! Heel erg veel succes!

Helaas hebben wij dat ook meegemaakt met mijn moeder. Wij hebben de directie er op aan gesproken maar dat leverde niets op Daarna hebben we brieven geschreven naar het hooft van die instelling en n brief naar volks gezondheid het schijnt er nu iets beter te zijn helaas heeft mijn moeder er niets meer van mee gekregen Hoop voor u dat het wel werkt geef in iedergeval niet op. U hebt recht op goede gezonden voeding Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100