Hoe gebruik ik selderij?

Moet ik dat nog schoonmaken? Schillen ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stengelselderij alleen even wassen. Als je die witte knollen bedoelt: DIe moet je even schillen, omdat je anders erg veel zand in je eten krijgt. Daarna in stukjes snijden van de grootte die je wilt. Voor knolselderij puree zijn blokjes van 2cm klein genoeg.

Heerlijk (krachtige smaak) in soep of stoofschotel, rauw in salade (goei, frisse 'bite') of als tussendoortje (dipje van yoghurt&chilisaus). Let op: blaadjes niet koken, worden dan bitter! Eet ze!

Bij bleekselderij kun je de lange draden aan de buitenkant er nog aftrekken, dan is het wat minder taai.

Een tip voor knolselderie , gaar gekookte knolselderie mengen met aardappelpuree , geeft een bijzondere smaak aan puree. Moet echter niet overheersen. Smakelijk eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100