Hoe wordt tortellini gemaakt?

Van die 'kussentjes' pasta met vlees of kaas erin. Ik vraag me af hoe ze dat erin doen, wie of wat doet dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet zo moeilijk, maar het is wel bewerkelijk om het met de hand te doen. Eerst wordt een pasta deeg gekneed van bloem, olijfolie, zout en eieren en dit deeg moet dan 1 uurtje rusten in de koelkast. Op een bebloemd werkvlak worden dan kleine stukken van dit deeg geplukt, die vervolgens heel dun worden uitgerold. Uit dit deeg worden dan kleine rondjes uitgestoken. Intussen is de vulling al gemaakt, want het deeg moet snel gevuld worden. Het droogt snel uit en dan kan je het niet meer vormen. De kleine uitgestoken rondjes deeg worden dan natgemaakt (vinger + kommetje water) zodat alles beter blijft plakken. In het midden van de cirkeltjes deeg wordt een klein lepeltje vulling gelegd en dan wordt het rondje dichtgeklapt tot een half maantje. De randen worden goed dichtgeknepen met de vingers. Tot slot worden de punten dan naar elkaar toegevouwen en op elkaar gedrukt. Uiteindelijk worden ze dan gekookt in ruim kokend water met zout en wat olijfolie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100