is deze parmezaanse kaas bedorven?

die witte puntjes ken ik wel, maar van die draden vraag ik me af of dat wel oke is.. dus als een kaaskenner dit leest, is de kaas nog goed of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

De witte puntjes zijn rijpingskristallen, deze puntjes ontstaan in de kaas als hij ouder wordt. Ze heten ook zilte knappertjes of zoutkristallen. De witte draden aan de korst is inderdaad schimmel. Maar omdat het een harde kaas is, kun je de schimmel gewoon wegwrijven of nog beter, dat stuk afsnijden. De rest van de kaas kun je met een gerust hard eten. Kan echt geen kwaad. https://www.kookfans.nl/nieuws/kaas-eten-schimmel/ Staat specifiek jouw kaas bij!

Toegevoegd op 12 april 2019 14:24: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100