Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Hoe kan dat?
Een kip kan eieren leggen doordat er bepaalde hormonen worden geproduceerd, die ervoor zorgen dat de eierstokken een eicel (dooier) afgeven. Soms gebeurt het dat er een dubbele eicel/dooier wordt afgegeven. De twee dooiers worden vervolgens samen voorzien van eiwit, een vlies en de eierschaal. Dit komt vooral voor bij jonge hennen.
.
Soms wordt (door een verhoogde hormoonafgifte) een dubbele eicel/dooier afgegeven. Dit verschijnsel komt meer voor bij jonge hennen en heeft daarnaast een genetische grondslag.
.
In sommige gevallen wordt er bij de hen door een verhoogde hormoonafgifte een tweeling van de dooier afgegeven. Dit gebeurt vooral bij jonge hennen waarbij de hormoonhuishouding nog niet stabiel en de cyclus nog niet consistent is. Bij meerdere, opeenvolgende eiersprongen in korte tijd zitten er twee (en soms nog meer) dooiers in één ei. Het is dus een volledig natuurlijk proces!
.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding