Zou stroom draadloos kunnen

Het zou handig zijn als stroom draadloos was want anders zit je met al die snoeren

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan al, maar alleen over kleine afstanden door middel van inductie. Denk maar aan een elektrische tandenborstel die je oplaad door hem op een basisstation te zetten.

Zou kunnen! De bliksem bij onweer is daar een voorbeeld van. Maar of het praktisch is......

Jazeker, stroom kan al draadloos, door middel van inductie. Nicola Tesla heeft het al 'uitgevonden', maar het is nog nooit op grote schaal toegepast.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_ener...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

Het is mogelijk, ik heb er laatst trouwens een presentatie over uitgevoerd, Wetenschappers zijn er volop mee bezig, en Sony is er al bijna met de ''draadloze'' TV. De meeste denken aan een kasje, of plaat, midden in het huis, dat alle elektrische apparaten van stroom/elektriciteit kan voorzien. Maar dit is pas veel later mogelijk.. Want het nadeel is namelijk dat elektriciteit veel van zijn effectiviteit verliest bij het ''door de lucht'', gebruik ervan. Het zou zeker voordelig zijn, denk maar aan elektrische auto's die niet eens met een stekker bijgevuld moeten worden, of de belichting op straat... Leuk weetje: Nikola Tesla, degene die dit idee als een van de eerste heeft voorgesteld, was als ''gek'' bestempeld. Net voor zijn dood.. Zo zie je maar weer, alles veranderd snel, en nieuwe wegen openen zich! Afbeelding: Het gaat niet zo zeer om de betekenis en de letters, maar om het model!

Ja het bestaat al!! Dat was een x op discovery channel! Over een afstand van 75meter... Dus wie weet leg jij je telefoon ergens in huis neer en word op geladen xD

Bij MIT zijn ze al een heel eind met de ontwikkeling. In de link uit de bron zie een demo van twee jaar geleden.

Bronnen:
http://www.ted.com/talks/eric_giler_demos_...

Kan al lang voor erg kleine vermogens. Zo kun je met een oordopje, antenne draadje en een handje elektronica een radio maken die geen batterij heeft; deze haalt de stroom uit het uitgezonden radio vermogen dat je opvangt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100