is het een feit of fabel dat bij bijv een appel de meeste vitaminen in/net onder de schil zitten? en geldt dit ook voor elke andere fruitsoort?

ik zou bijv van de sinaasappel de schil niet graag eten......

Toegevoegd na 3 minuten:
en hoe weten ze dit/is dit ontdekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is vooral gezonder om de schil mee te eten, omdat deze vezels bevat, waardoor het lichaam harder moet werken (=calorieverbranding) om het gegeten product te kunnen verwerken. De vitamines zitten niet persé het meeste in of net onder de schil. Deze theorie is achterhaald. De meeste vitamines zitten in het vruchtvlees. Het is wél zo dat er goede stoffen in de schil zitten, dus het kan geen kwaad.

Bij appels en peren is de schil inderdaad gezonder. Maar niet bij iedere fruitsoort zitten de meeste vitaminen in de schil. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/8681-fruit-wat-is-gezonder.html

Ik heb deze week nog in de krant gelezen dat het onzin is; overal zit evenveel vitaminen.

De vitaminen zitten altijd onder de schil, logisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100