Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Taugé bijvoorbeeld...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat zijn groentes die niet doorgroeien, maar al snel na het ontkiemen gegeten worden.Het plantje is dus nog maar net uit het zaadje gekomen en het kan al gegeten worden

Toegevoegd na 4 uur:
Ik bedoel dus, ze worden al opgegeten voor ze echt gegroeid zijn, laat je ze groeien wordt het een gewoon plantje, met nieuwe zaadjes die kiemplamtjes kunnen wordne
(Lees meer...)
anneliez
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Maar ze groeien wel door hoor, als je ze niet dan al opeet. En meestal kan je ze dan ook nog eten als ze al helemaal 'volwassen' zijn.
Dat gekiemde zaden eetbaar zijn is bij de meeste mensen wel geweten maar welke soorten hiervoor in aanmerking komen is meestal minder geweten. Het telen van dergelijke kiemen krijgt in de vakliteratuur de term ‘spruitgroenten’ of ‘spruitzaden’ mee.

Enkele voorbeelden van spruitgroenten: cresson of de waterkers, daikonkers = radijskers, mosterd, tuinkers, adzukiboon, boekweit, zonnebloem, suikermaïs, rijst, tarwe, rogge, spelt, broccoli, kikkererwt, paardeboon, fenegriek, look, ajuin, pompoen, luzerne of alfalfa, linze, rijstboon, rammenas,

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.tuinadvies.nl/groente_kiemzaden.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing