Kun je Chinees eten invriezen?

Het gaat om een bak bami, en een bak babi pangang in saus. Als je het in kan vriezen, kan het dan gewoon in dezelfde bakjes? Deze zijn van wit plastic met een deksel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, Chinees eten is goed te bewaren in de vriezer, in de plastic bakjes waarin je het meestal van het restaurant mee krijgt. Als je chinees eten, na enkele weken, wilt opwarmen hoef je alleen de deksel van de bakjes af te halen en het spul in de magnetron te zetten. Handig! Het kan zijn dat sommige sausjes, zoals die van babi pangang, er niet meer hetzelfde uitzien maar ze smaken normaal gesproken nog wel hetzelfde. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.squidoo.com/chinees-opwarmen-magnetron

Gaat perfect, alleen de bakjes zijn niet erg geschikt voor het bewaren van chinees eten, en al helemaal niet voor het opnieuw opwarmen ; ze barsten in de vriezer en smelten in de magnetron. Beter is het eten - na het afkoelen - eerst in goede diepvriesbakken of -zakken te doen, en daarin in te vriezen. Dus niet in de 'originele verpakking'. Dan jkan er eigenlijk niks verkeerd gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100