Kan je ijsbergsla ook koken?

Ik kan het natuurlijk in een pan gooien en warmen. Ik bedoel met de vraag of het lekker zou smaken. Of wordt het alleen maar snot?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het ook wel eens gestoofd, we vonden het best lekker! Ik deed het als volgt; Eerst fruitte ik een gesnipperde ui, deed er grofgesneden ijsbergsla bij en liet het toen stoven met wat water. Toen doorgeroerd en er 1 pakje boursin fines herbes en 1 bouillonblokje kip bij geroerd. Toen de boursin gesmolten was nog wat peper en zout erbij en het was heerlijk romige groente! Ook maak ik er wel eens stamppot van. Aardappels stampen met een flinke klont boter, beetje witte peper en nootmuskaat. Beetje warme melk zodat hij niet zo stijf is. Daarna roer ik er fijngesneden rauwe ijsbergsla door en uitgebakken spekjes met gesnipperde ui saman gebakken. Roer dit erdoor samen met het spekvet. Lekker met een gehaktbal.

is beslist niet lekker. probeer het voor de grap, maar de textuur kook je stuk en het koken komt de smaak niet ten goede. Toegevoegd na 1 minuut: wat ik weleens doe met een restantje ijsbergsla: dat gooi ik daags erna in de reeds gekookte soep. dat smaakt best, geeft de soep een 'knappertje', mmmm.

Het lekker knapperige van ijsbergsla ben je dan helemaal kwijt. Maar waarom warm maken? Zelfs met dit weer is een lekkere koude maaltijdsalade heerlijk.

echt koken lijkt me geen strak plan. wat je wel kan doen is er stamppot van maken: je snippert de sla, en stampt die samen met een gebakken uitje en wat kerriepoeder door de aardappels. is prima te eten!

Volgens mij heb ik dan een aparte smaak, omdat ik gekookte ijsbergsla verrukkelijk vind. Mijn moeder maakte vroeger ijsbergsla rolletjes met als vulling gehakt. Dat smaakte geweldig!

Als je de sla kookt is niet lekker . Maar je kunt de sla wel wokken .

Ja dat kan best lekker zijn met een krachtige 'tegenhanger'. Bijvoorbeeld met Jalapeno-pepertjes doe ik het wel eens, lekker met rijst (voor een echt budget-maaltje) en een scheut zoute sojasaus en een lepeltje sambal :-)

op het laatste moment meewokken! vooral het hart van de krop is daar geschikt voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100