zijn citrus vruchten te kruisen?

ik bedoel zoals een appel en en perzik een nectarine produceren maar dan bv een mandarijn en een sinaasappel of een grapefruit en en mandarijntje.mij lijkt het mogelijk en lekker maar ik zie ze in de suup niet liggen of is de minolea er een?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Citrusvruchten zijn makkelijk te kruisen en er bestaan dan ook vele varianten: - Calamondin (Citrus × microcarpa), kruising tussen Chinese kumquat en mandarijn - Grapefruit (Citrus × paradisi), kruising tussen sinaasappel en pompelmoes - Pomelo, kruising tussen grapefruit en pompelmoes - Sweetie, kruising tussen grapefruit en pomelo - Tangelo, verzamelnaam voor kruisingen tussen mandarijn en grapefruit of pompelmoes: — Minneola, een kruising tussen mandarijn en grapefruit — Orlando, een kruising tussen mandarijn en grapefruit — Ugli, een kruising tussen mandarijn en grapefruit of pompelmoes of bittere sinaasappel Ow ja, een nectarine is absoluut GEEN kruising tussen een appel en een perzik. Het is een mutatie van een perzik, dus een gewijzigde vorm.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Citrusvrucht

Jazeker bestaat dit, ik werk in een groente en fruit zaak, daar hebben we de kyomi, dat is een kruising tussen de rode grapefruit, sinasappel en mandarijn. Let op, dit is vrij nieuw, nog niet overal verkrijgbaar en alleen in augustus/september. Het vruchtvlees is erg sappig en de schil is net als de mandarijn te pellen. Land van herkomst is zuid-Afrika. Vraag er eens naar bij je groenteman!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100