Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt een appel bruin als je je tanden erin zet, maar niet als je hem gewoon laat staan?

Heeft dat te maken met het feit dat er zuurstof bij komt als de binnenkant open is?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een geschilde of gebeten appel wordt bruin omdat de ijzerhoudende chemicaliën in het vruchtvlees na het schillen of bijten reageren met zuurstof. Dit proces heet oxidatie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

De appel roest. De ijzer in de appel oxideert iov zuurstof.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
hij is eigenlijk luchtdicht verpakt door het schilletje.zodra de appel met zuurstof in aanraking komt gaat het vruchtvlees "roesten" ( oxideren). een zuur bijvoorbeeld citroensap vertraagd dat proces weer.dat is wat ik er van weet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding