Waarom wordt een appel bruin als je je tanden erin zet, maar niet als je hem gewoon laat staan?

Heeft dat te maken met het feit dat er zuurstof bij komt als de binnenkant open is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een geschilde of gebeten appel wordt bruin omdat de ijzerhoudende chemicaliën in het vruchtvlees na het schillen of bijten reageren met zuurstof. Dit proces heet oxidatie.

Bronnen:
http://www.vlissingen.nl/web/show/id=29446...

De appel roest. De ijzer in de appel oxideert iov zuurstof.

hij is eigenlijk luchtdicht verpakt door het schilletje.zodra de appel met zuurstof in aanraking komt gaat het vruchtvlees "roesten" ( oxideren). een zuur bijvoorbeeld citroensap vertraagd dat proces weer.dat is wat ik er van weet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100