esth0r, je gebruikt hier twee verschillende soorten vis, namelijk zalm en forel. Heb je die apart in de sushi verwerkt, dus stukjes met alleen zalm en stukjes met alleen zalm? Of zijn er ook sushi stukjes met zowel zalm als forel erin?
Rauwe zalm zal ongeveer 3 dagen goed blijven in de koelkast, echter ik neem aan de je de vis niet zelf hebt gevangen maar gekocht hebt. Je weet dan dus niet precies hoelang geleden de vis gevangen is en wanneer de drie dagen voorbij zijn. Ik zou zelf het risico niet lopen en de stukjes met zalm gewoon weggooien.
Wat betreft de forel is het een ander verhaal. Dat is namelijk een zoetwatervis en die moet om schadelijke parasieten te doden altijd worden gekookt, gebraden, of in jouw geval dus gerookt. Ze worden niet rauw gegeten. Gerookte forel blijft daarna zeker een week goed in de koelkast, dus de sushi met forel kun je gewoon eten.
De groente maakt niet zoveel uit, die zal nog wel goed zijn.
- Bronnen:
-
http://www.oversushi.nl/vis-en-groenten/