Sliptong bevat meer graten dan vis. Is dat normaal?

Ik koop bij AH wel eens een visje voor in de stoomkoker.
Normaal tref ik daar nooit geen graten in aan, maar vandaag kocht ik sliptong, en dat bleek meer graat dan vis te zijn. Is dat normaal?

Andere keren kocht ik bijvoorbeeld zalm, zeewolf of schol.
Nooit geen graatje in gezien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sliptong is een erg platte vis en bevat veel graten zoals eigenlijk de meeste vissen. Zalm is dik en als je daar de graten uithaalt blijft er nog veel vis over. Als je de graten uit sliptong haalt is er weinig vis over. Als je in een restaurant sliptong bestelt moet je als eerste de randjes wegsnijden, omdat die niet lekker zijn. Daarna eet je het "visvlees" op wat bovenop de graten ligt en de rest laat je liggen. In feite heb je dan inderdaad niet erg veel vis gehad.

Ja sliptong bevat altijd veel graten, een lekker visje waarvan je de graatjes aan de zijkant met rust moet laten en alleen de middelste " wangetjes " voorzichtig met een mes moet fileren( aan beide zijden )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100