Wat is het effect/invloed als je eerst een puur glas zoete frisdrank opdrinkt en direct daarna een puur glas water uit de kraan?

Ik bedoel maakt het wat uit voor het aantal ingenomen calorieen/suikers in de frisdrank als je dat glas water niet (direct) daarna zou drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat maakt niets uit. Je krijgt alle stoffen die je met een glas zoete frisdrank binnenkrijgt ook binnen als je meteen daarna een glas water drinkt.

Het effect is dat je twee glazen drank op hebt. Het aantal INgenomen calorieen is hetzelfde (want je drinkt het op) en het aantal OPgenomen calorieen is ook hetzelfde omdat het lichaam zeer efficient is in het opnemen van suikers. Als je het verdund met een extra glas water heb je per volume wel wat minder suiker, maar het totaal ingenomen hoeveelheid suiker blijft hetzelfde. Het effect is inderdaad wel dat je tanden wat schoner worden met het drinken van het extra water, maar calorie technisch gezien voor het lichaam zit er geen enkel verschil tussen.

Het effect zal zijn dat het water en de cola in je maag zullen mengen. Voor het aantal ingenomen suiker/koolhydraten maakt het niets uit. De concentratie van suiker in het "colawatermengsel" zal wel lager worden. Maar concentratie van suiker in vloeistof is niet van belang zolang je hetzelfde aantal suikers/koolhydraten binnenkrijgt. Je zou dus net zo goed het water en de cola van te voren kunnen mengen en die twee glazen dan opdrinken. Ook dan is inname koolhydraten gelijk. En is er ook geen effect. Ook de opname van het aantal koolhydraten zal gelijk zijn. Toegevoegd na 1 uur: Je had ook nog uit kunnen rekeken hoeveel gram suiker in dat glas cola zit. En in plaats van dat glas cola en het glas water, het aantal grammen suiker zo op kunnen eten. Allemaal met 0 effect, met allerlei verschillende concentraties suikeroplossingen. Of wel concentratie is hier geen factor. Toegevoegd na 1 uur: *rekenen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100