Waarom zijn rokers bijna altijd koffie- en geen theedrinkers ?

Dit is een vraag die me te binnen schoot bij de 'aanname-vragen' en hoewel ook deze aanname ongetwijfeld geen 100 % is, (ik ken ook koffiedrinkende nietrokers en , beduidend minder, rokende theedrinkers) , valt het me toch heel vaak op. Is er een verband ? En waardoor zou dat veroorzaakt kunnen worden ?

Bron : dagelijkse waarneming in eigen omgeving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rokers en koffiedrinkers zijn vaak mensen die iets extra's zoeken in hun leven om zich zelf op te peppen. Zowel roken als koffie is een verslaving. Als dat eenmaal in je leven aanwezig is , krijg je het zomaar niet weg, want dan ga je de oppeppende reactie ervan missen. Even een bak koffie en ik kan er weer tegen , hoor je vaak. Zo ook met het sigaretje. Theedrinkers zijn vaak mensen die wat bewuster met hun lichaam om gaan , eten gezonder en roken meestal niet. Het is meestal een geheel ander slag mens. Ze kunnen vaak totaal niet begrijpen waarom de ander gewoon door gaat met koffie drinken en roken, terwijl iedereen inmiddels weet dat het schadelijk is voor de gezondheid.

Omdat cafeïne en nicotine erg op elkaar gelijkende stoffen zijn. Theeïne en cocaïne die in dezelfde familiegroep vallen zijn erg tegenstrijdig aan de eerste twee genoemde... Wellicht zit daar de redenering dat rokers vrij veel koffiedrinkers zijn. Ik ken overigens best veel mensen die roken en thee drinkers zijn...

Sensualiteit wordt - o.a. - bevredigd door roken en koffie, niet door thee. Toegevoegd na 3 minuten: Dat is slechts mijn eigen theorie.

Voor mijn gevoel is het een kwestie van smaak, letterlijk dan. Ik ben een echte theedrinker, mijn hele leven al. En ik heb in mijn hele leven 2 jaar gerookt, waarvan 1 jaar kleine sigaartjes. De thee daarbij smaakte meteen niet meer, terwijl het prima met de koffiesmaak samen ging. Nog steeds voelt thee en roken raar bij-elkaar en roken- koffie, echt veel beter. Soms als ik bij mijn zoon ben(hij rookt nog wel) pak ik even een sigaretje, en dan gaat de thee meteen weg. Thee heeft een subtielere smaak en wordt door het roken overheerst, bij koffie lijkt dat wel anders (niet dat je dat altijd tegelijk doet natuurlijk). Overigens in de jaren dat ik in de gezondheidszorg werkte waren er heel veel theedrinkende rokers! Maar ik vond het niet lekker samen.

Ik zie vaker vrouwen thee drinken dan mannen, mischien is dat het verschil onder de rokers? Er zijn overigens ook heel veel vrouwen die koffie drinken.

Uit eigen ervaring kom ik tot de volgende beredenering; Roken heeft een kalmerend effect, koffie een stimulerend. Samen brengt het een persoon in zekere zin in een betere balans dan wanneer men een van beidde nuttigd. Dat neemt niet weg dat beidde niet gezond zijn.

aangezien de smaak van thee veel subtieler is dan die van koffie en roken de smaak pappillen en geur receptoren verdooft denk ik dat de smaak van thee bij rokers niet aankomt, en de veel robustere smaak van koffie komt er wel doorheen.

De eene gif roept om de andere op.

Bronnen:
http://www.breda-en-alles-daaromheen.nl/sc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100