Als je een volle fles in de vriezer doet dan barst hij maar wat gebeurt er dan bij een blikje cola?

Scheurt hij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst zal de indeuking aan de onderkant naar buiten buigen. Daarna als de druk hoog genoeg is zal het blikje gaan scheuren rond zwakste punten.

niets, hij krimp alleen een beetje (niet eens te zien) Toegevoegd na 11 seconden: krimpt*

in principe wel maar ik denk dat er te weinig druk op het blijk komt om het te laten scheuren. ook omdat er altijd wel wat lucht ruimte boven de vloeistof staan kan het alle kanten uitdijen en metaal geeft in tegenstelling tot glas meer mee en rekt ook mee

Ik zou het toch niet proberen. Zolang het bevroren is, geen probleem. Maar als je het na beetje ontdooien wil openmaken, heb je kans dat je cola tegen het plafond plakt :-)

Uit ervaring, hij wordt zeer hard en de sluiting gaat kapot, als de temp hoger wordt gaat hij lekken

Bij behoefte aan een koud biertje of colaatje met spoed zet ik er vaak eentje in de vriezer. Het is wel eens voorgekomen dat ik dat vergat, en dan gebeurt vaak het volgende: De druk op het blikje loopt op. Door de druk en het suiker/alcoholgehalte bevriest de vloeistof niet direct. Hoe hoger de druk wordt, hoe lastiger de vloeistof bevriest, totdat de sluiting waaruit je normaal drinkt het begeeft. Logisch, het zwakste punt van het blikje. Die explodeert alleen niet, maar scheurt eigenlijk open, waarna de cola eruit schuimt. Door de weggevallen druk daalt ook plotseling de temperatuur van het schuim met een aantal graden, dat dus snel bevriest. Wat overblijft is over het algemeen een prachtig stilleven van een grote hoop bevroren schuimbellen. Je kunt het gerust eens proberen in een lege vriezer, je hoeft niet bang te zijn voor explosies of zo, alleen een bevroren fonteintje dat je weer moet opruimen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100