Is iemand automatisch ook allergisch voor cacao als diezelfde persoon chocolade- en kokosnoot-allergie heeft?

Hallo,

telkens als ik Bounty en chocolade cakes eet (op basis van veel verzadigde vetten en veel suikers) krijg ik irritatie in mijn keel en maagzuur problemen...

Ik zou graag cacaopoeder willen toevoegen aan mijn melk, de vraag is of iemand automatisch ook allergisch kan zijn voor cacao als diezelfde persoon chocolade- en kokosnoot-allergie heeft?

Of zijn het totaal andere producten en families van elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

çhocolade word toch gemaakt van cacao, dus , en kokosnoot heeft niks met cacao of chocolade te maken ,maar als je een bounty eet dan krijg je waarschijnlijk irritatie van de chocolade.

Een allergische reactie bij het gebruik van cacao zijn vrij zeldzaam, slechts één op de 1.500 mensen die dachten allergisch te zijn voor cacao zijn ook daadwerkelijk allergisch, zo bleek na een test. De overige personen bleken slechts te reageren op de andere veelgebruikte ingrediënten in “gewone” chocola, zoals melkproducten, noten, vetten, suiker en dergelijke. Als je zeker wilt weten of je allergisch bent voor cacao zal je een test moeten laten doen bij een specialist. Overigens, als je allergisch bent voor cacao kan je nog wel witte chocola eten. Hier zit namelijk geen cacao in. Het kan bijvoorbeeld heel goed mogelijk zijn dat je allergisch bent voor lactose, noten of gluten. Mocht je allergisch zijn voor lactose, noten of gluten dan heb ik wel een goed alternatief voor je, mocht je chocola willen eten. Namelijk, gezonde chocola. www.gezondechocola.nl De producten van gezonde chocola bestaan uit pure onbewerkte cacao, gezoet met acaibessen en blueberries. Het is gluten- en lactosevrij. Succes met de test.

Bronnen:
http://gezondechocola.nl
http://www.youtube.com/watch?v=qjsSa6meWiU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100