Is calloriechecker.nl betrouwbaar?

Ik ben sinds een weekje aan het registreren wat en hoeveel ik eet. Ik ben er redelijk zeker van dat ik alles wat ik eet en drink in het rapport van caloriechecker.nl invoer.

Maar volgens de site heb ik de hele week nog niet genoeg gegeten. Gemiddeld kom ik op zo'n 1700kCal (2500 is de norm).

Ik heb in mijn voedingspatroon geen bijzonderheden. Ik eet voor mijn gevoel hetzelfde als altijd.

Hoe betrouwbaar is caloriechecker eigenlijk? Want als dit structureel mijn energie-consumptie is, dan moet ik blijkbaar toch iets veranderen. Maar ik geloof het niet echt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je heel zeker dat je geen dingen vergeet? Want uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun voeding (moeten) invoeren, toch een verkeerd beeld krijgen omdat ze onbewust een heleboel vergeten. Ik heb er ergens een filmpje over. Dat is ook ooit op tv geweest. Daarin dacht een vrouw dat ze precies op gaf wat ze at, maar door bloedonderzoek of een ander stofje in de stofwisseling, bleek dat ze veel minder opgaf, dan ze binnen kreeg. Dan gaat het om afgewogen hoeveelheden en geen schattingen. Om ieder snoepje, hapje, even proeven. Probeer anders ter vergelijking eens een andere site: http://www.calorielijst.nl/ http://valtaf.nl/ http://www.cz.nl/interactief-cz-calorieteller http://www.calorieteller.nl/

Caloriechecker is zeker betrouwbaar. Het is van Voedingscentrum en zij zijn zeker te vertrouwen en maken goed spul. Ik zou niet te veel je eetpatroon af laten hangen van dit soort sites. Als je BMI tussen de 20 en de 24 zit zou ik niets aan je eetpatroon veranderen. Straks ga je meer eten (omdat de caloriechecker zegt dat je te weinig eet), maar ga je meer eten tegen je zin in, of krijg je overgewicht. Laat die sites dus lekker achter liggen en doe je eigen ding :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100