zijn witte aalbesjes giftig?

ik heb een aalbessenstruik en die blijkt dus witte besjes te hebben. Ze smaken echt net als rode aalbessen. Alleen de meeste bladeren zien eruit alsof ze wratten hebben. Daarom vraag ik me af of die witte besjes giftig zijn...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Witte aalbessen zijn perfect eetbaar, en zijn in tuincentra's te koop. "De witte bes of witte aalbes wordt net als de rode bes gerekend tot de aalbes (Ribes rubrum) en soorthybriden. In taxonomisch opzicht bestaat er derhalve geen verschil tussen de witte en de rode bes. Beiden worden dus gerekend tot dezelfde botanische soort, waarbij de beskleur moet worden gezien als een kwantitatief kenmerk, welke kan variëren van wit tot zeer donkerrood en alle denkbare schakeringen daartussen. Zie verder bij rode bes. Omdat de witte kleur door consumenten over het algemeen als minder aantrekkelijk wordt beschouwd, wordt de witte bes in Nederland veel minder geteeld dan de rode. De rijptijd is afhankelijk van het ras en varieert van begin juli tot eind juli."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_bes

Nee hoor, we hadden vroeger ook een struik met witte aalbessen thuis en die werden ook tot alles verwerkt. Het is gewoon een ander ras.

De aalbes komt oorspronkelijk uit Europa en West-Azië en is er in een witte-, rode- en roze variant. De witte soort heeft doorschijnende crèmekleurige besjes die iets kleiner dan de rode- zijn en de smaak is ietsje zoeter. De witte bes is ooit als een zaailing van de rode soort ontdekt. Hij is dus niet giftig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100