Kefir,
melk kan ook.
(niet meteen minnen, eerst even de uitleg lezen)
Zeer waarschijnlijk (>90%) heb je geen lactose intolerantie maar kan je niet tegen gepasteuriseerde melkproducten.
Door het pasteuriseren wordt o.a. Caseïne slecht verteerbaar, dat wordt dan in je darmen door bacteriën gedaan en dat gaat fout. (dit is niet het enige wat er door pasteuriseren gebeurt)
Dit kan je makkelijk testen:
Neem een tijdje geen zuivel zodat alles van binnen rustig is, meestal is een week al genoeg.
Zoek een boer die rauwe melk verkoopt, koop een liter en neem de 1e dag een paar slokken,
de 2e dag iets meer, na 5 dagen is de fles leeg.
(als het goeie rauwe melk is, is die makkelijk 5 dagen koel te bewaren)
Nog beter is rauwmelkse kefir, dat kan je zelf maken of kant en klaar kopen, het wordt nog maar op een paar adressen verkocht.
Wil je het iets "gewoner" dan boeren kaas. (dat is van rauwe melk)