Waarom hebben bakkers in het buitenland nooit zachte bolletjes of krentenbollen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu weet ik niet in welke landen jij komt maar die ervaring deel ik niet. In de laatste 4 landen waar ik het afgelopen jaar ben geweest kon ik gewoon zachte bolletjes halen; Belgie, Frankrijk, Suriname, Spanje. Wellicht was het toevallig, want het blijft natuurlijk het verhaal van vraag en aanbod. En waarschijnlijk was jij in landen waar de vraag naar harde puntjes groter is.

de bakker bakt naar de smaak van het land. zo heeft elk land zijn eigen tradities en voorkeuren.

Omdat de mensen daar die dingen niet of nauwelijks eten dus is het de moeite niet om ze te verkopen. Hier hebben de meeste bakkers ook geen chocolade croissants. Ja in hele grote supermarkten, daar heb je meer kans, want daar verkopen ze vanalles.

Ze maken ze wel, maar dan alleen op een andere manier. De bolletjes zijn dan kwa korst vrij hard, maar van binnen zijn ze over het algemeen vaak zacht. Alleen crackers en ander "hard" brood, zijn echt hard. Denk aan - bagel - baguette - ciabatta - italiaanse bol - kadetje - kerststol - maisbrood - pitabroodje - scone - stokbrood - turks brood enz, enz...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brood

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100