Is basterdsuiker gezonder dan kristalsuiker?

Ik ken de verschillen redelijk tussen basterdsuiker en kristalsuiker, maar het word mij nergens duidelijk welke van deze twee nou gezonder is.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee want basterd suiker is wittesuiker met een toevoeging Basterdsuiker, ook wel bastaardsuiker of bruine suiker (indien het de bruin gekleurde variant betreft) genoemd, wordt gemaakt door aan fijngemalen, witte, geraffineerde suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Daarbij kan ook melasse en karamel worden toegevoegd. De karamel geeft de basterdsuiker ook wat meer smaak en een bruine kleur.

Nee, basterdsuiker is niet gezonder dan kristalsuiker. Basterdsuiker wordt bekomen door aan een fijne witte suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Dan kan er ook nog melasse en karamel worden aan toegevoegd om hem wat meer smaak te geven. Basterdsuiker bevat meer water dan kristalsuiker. Daardoor droogt het gebak minder snel uit als je basterdsuiker ipv kristalsuiker gebruikt. Maar gezondheid heeft er niets mee te maken dus

Vroeger was basterdsuiker een suiker die minder geraffineerd was dan kristalsuiker het werd gemaakt van suikerriet. Maar tegenwoordig word basterdsuiker gemaakt van geraffineerde suiker (kristalsuiker) waaraan later melasse en kleurstoffen worden toegevoegd. Afhankelijk van het soort melasse dat hiervoor word gebruikt kunnen er meer vitaminen, mineralen, sporenelementen en vezelstoffen in deze suiker zitten. Naar het schijnt bevat basterdsuiker uit de reformwinkel de meeste van deze stoffen. Gezonder, ja, in een hele kleine mate, maar het blijft suiker en daarbij is overvloedig gebruik ten alle tijden af te raden. Als je meer vitaminen, mineralen et cetera binnen wilt krijgen kun je je beter richten op fruit en groenten.

Nee! "Witte suiker is een van de ongezondste voedingsstoffen. Het kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, stress op de pancreas, het onttrekt belangrijke vitaminen en mineralen aan je lichaam, het verlaagt het vermogen van het lichaam om toxinen te elimineren, het draagt bij aan gezondheidsproblemen en heeft geen voedingswaarde. Dit is het in het kort" Toevoegingen aan de witte suiker geven die wat meer smaak en een bruine kleur, waarna suiker ineens basterdsuiker wordt genoemd. Maar waarschijnlijk zal de 'Kennispartner' van GV hier nog een (prominent) antwoord op gaan geven....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100