Is basterdsuiker gezonder dan kristalsuiker?

Ik ken de verschillen redelijk tussen basterdsuiker en kristalsuiker, maar het word mij nergens duidelijk welke van deze twee nou gezonder is.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee want basterd suiker is wittesuiker met een toevoeging Basterdsuiker, ook wel bastaardsuiker of bruine suiker (indien het de bruin gekleurde variant betreft) genoemd, wordt gemaakt door aan fijngemalen, witte, geraffineerde suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Daarbij kan ook melasse en karamel worden toegevoegd. De karamel geeft de basterdsuiker ook wat meer smaak en een bruine kleur.

Nee! "Witte suiker is een van de ongezondste voedingsstoffen. Het kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, stress op de pancreas, het onttrekt belangrijke vitaminen en mineralen aan je lichaam, het verlaagt het vermogen van het lichaam om toxinen te elimineren, het draagt bij aan gezondheidsproblemen en heeft geen voedingswaarde. Dit is het in het kort" Toevoegingen aan de witte suiker geven die wat meer smaak en een bruine kleur, waarna suiker ineens basterdsuiker wordt genoemd. Maar waarschijnlijk zal de 'Kennispartner' van GV hier nog een (prominent) antwoord op gaan geven....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100