Waarom wordt patat meestal in 2 keer gebakken?

Tussendoor laat men het dan even afkoelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rauwe frieten worden altijd voorgebakken omdat ze eerst hun vocht kwijt moeten. Op niet al te hoge temperatuur (zo'n 150 graden C)moeten ze een minuut of 4-5 rondzwemmen in het frituurvet. Gebakken wordt in heet vet (180 graden C). Ze moeten dus eigenlijk even voorgaren en als ze dan bovenop beginnen te borrelen en te sissen dan zijn ze het overtollige water kwijt dat nu eenmaal in rauwe aardappels zit. Ze zullen nu krokanter worden bij het bakken. Zou je ze meteen in heet vet gooien dan schroeien ze dicht en kunnen het vocht niet meer kwijt. Na het voorbakken schud je ze goed droog en spreid ze uit zodat ze goed af kunnen koelen. Warme patat zal niet zo lekker krokant bakken, dus hoe kouder hoe beter, maar in elk geval moet de kamertemperatuur bereikt zijn, voor een goed resultaat. Als het frituurvet dan 180 graden C. bereikt heeft kan de patat afgebakken worden door ze enkele minuten te laten zwemmen in het hete vet. Ze zullen dan lekker krokant zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100