In welk zoet voedsel zit geen suiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zo'n beetje alles wat zoet smaakt zit suiker in, dus bijv in een banaan zit ook suiker, maar da's een natuurlijk product dus is niet bereid met suiker zoals je bijv. pannenkoeken maakt, maar het zit er gewoon al in.. en dan heet het glucose. bieten zijn zelfs zo zoet dat ze daar de suiker uithalen en daar 'echte' suiker van maken. maar waar zit dan geen suiker in? in voedsel waar aspartaam in zit.. zoals cola light enzo. da's een stofje wat zoet smaakt maar echt geen suiker is. verder, heb ik nog een leuke voor je, er is een plantje met besjes, en als je zo'n besje eet, dan smaakt daarna ALLES zoet. zelfs citroenen enzo! klinkt als een grapje he? toch is het zo. daarom wordt die bes ook wel 'mirakelbes' genoemd. kijk maar even op de wikipedia pagina, de engels is iets uitgebreider trouwens. je kan ze ook bestellen via internet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mirakelbes

Alles waar zoetstof in zit. Wortels, bietjes, en tomaten smaken van zichzelf al aardig zoet. De meeste vruchten smaken zoet, maar daar zit dan ook vruchtensuiker in.

Fruit en groenten

ehm zegmaar ALLE light producten..(zit wel aspartaan in..nadeel daarvan is dat het de kans op kanker vergroot).

De steviaplant smaakt zoet zonder suiker te bevatten. Er wordt natuurlijke zoetstof van gemaakt.

Bronnen:
http://www.allesoverstevia.nl/

Dat ligt eraan wat je met suiker bedoelt: natuurlijke suikers die van nature in het product aanwezig zijn, of toegevoegde suikers, zoals biet- en rietsuiker? Als in de ingredientenlijst het woord suiker staat, is dat toegevoegde bietsuiker; het woord suikers bij de productinformatie (waar ook de hoeveelheid vet, proteine etc. staat) is het geheel van natuurlijk aanwezige suikers en toegevoegde suikers. Natuurlijke suikers zitten bijvoorbeeld in fruit, en daardoor smaakt dat zo lekker zoet. Volgens mij bevat alle voedsel die van nature zoet is van nature planteigen suikers. Daar is ook niks mis mee, zulke suiker hoef je ook helemaal niet te vermijden. Toegevoegde suikers, zoals biet- of rietsuiker, zijn wel ongezond, het is goed om dezeweg te laten. Deze worden aan heel veel producten toegevoegd. Ongeraffineerd is ietsje beter dan geraffineerd. In biologische/natuurvoedingswinkels zijn producten vaak veel minder gezoet, en als ze gezoet zijn, is dat vaak met ingredienten als rijststroop, maisstroop, honing, etc. Deze zijn minder slecht dan bietsuiker, maar het blijven extra zoetstoffen, zonder is altijd beter.

In biologisch voedsel word minder suiker toegevoegd minder graffineerde suikers in bijvolbeeld speltzuurdesem brood zit geen suiker maar een beetje suiker is op zich zelf niet erg mijn favoriete suiker is kokosbloesemsuiker om het je suikerspiegel niet verhoogd en heb een apart zoete smaak en het bevat nauwelijks fructose fructose is de suiker die snel om zet in vet en bevat hoge voedingswaarde als je vergelijk met andere suiker soorten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100