Waarom bestaat er in Frankrijk geen hagelslag, drop en frikandellen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat Frankrijk niet Nederland is

Omdat er geen animo voor is

Het zijn typisch Nederlandse producten en worden niet gebruikt voor de export naar andere landen. Uitzonderingen daargelaten voor bv Nederlandse snackbars in Spanje enz.

Soms hebben ze die wel. De Lidl of Aldi hebben wel eens Nederlandse weken. Zelf heb ik in Parijs wel eens frikandellen gekocht bij 1 van die 2 winkels (... of was dat bij Leaderprice...?).

Het is juist de charme van een land dat er niet overal Hollandse producten te koop zijn. Kun je eens snuffelen in de supermarkt en lekkere andere dingen proberen. Kun je niet leven zonder je hagelslag en je pindakaas, dan neem je een potje/pakje mee op je vakantie. Ik weet zeker, dat wanneer de Fransen dol zouden zijn op drop, dat het daar ook wel te koop zou zijn. Maar blijkbaar is daar geen behoefte aan.

Nederland houdt van zoet Frankrijk houdt van fris en wat zuurder Bedrijven spelen op deze algemene voorkeuren in, dus de mayonaise in nl is wat zoeter, in frankrijk is die wat zuurder. Zo is er geen enorme vraag naar drop en hagelslag in frankrijk, ook niet in veel andere landen. Frikadellen zijn weer typisch nederlands en er zijn weinig mensen in andere landen die daar ooit van gehoord hebben en is er ook weer weinig vraag naar.

misschien weet je het al maar uit frankrijk komen onze tafelmanieren maar niet helemaal want een frikandel eet je met je handen meestal en dat vinden de franse niet zo fris dus zijn ze bang als ze het verkopen de mensen altijd zo gaan eten dom he

In de carrefour en migros verkopen ze drop (bijv krijtjes) en in de migros kan je ook frikandellen vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100