waarom zijn scampis zo duur in een restaurant?
Scampi's zijn in feite goedkoop eten, als je ze koopt in de supermarkt. Maar in restaurants vragen ze er ongelofelijk hoge bedragen voor (bv. voor 6 scampi's, 12 €)....
net alsof dit een zeldzame delicatesse is, of heel bederfbaar. Terwijl scampi's in tonnen worden aangeboden plus heel goed houdbaar zijn in de diepvriezer (in tegenstelling tot bv. verse mosselen)
Toegevoegd na 1 uur:
idd, goedkopere scampi's vind ik in Aldi en Lidl (ca . 8€ per Kilo). ik ben helemaal akkoord met het feit dat verse scampi's duurder zijn, maar vrees dat niet alle resto's verse gebruiken...Plus kan je de handelsprijzen in de kleinhandel onmogelijk vergelijken met groothandelsprijzen, dus ze krijgen ze hoe dan ook goedkoper...
6 scampi's wegen ongeveer 6 x 70 gram = 420, dus de inkoop is al 7,5 euro voor diepvries.
Ga je ervan uit dat jouw restaurant verse scampi's serveert dan wil ik dat adres. 12 euro is bijna een koopje (en duidelijk diepvries) In welke supermarkt koop jij goedkopere scampi's? Ik ben benieuwd!!!!
In mijn supermarkten verkopen ze wel Gamba's, maar dat zijn grote garnalen en die zullen iets goedkoper zijn, maar zeker ook niet goedkoop!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.