Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een 'paleo' -dieet haalbaar voor een modaal Nederlands inkomen?

Is het 'paleo' (of hunter/gatherer)-dieet financieel gezien en naar alle redelijkheid haalbaar voor een modaal Nederlands inkomen? Ervan uitgaande dat de calorieën-inname ongeveer 2500 is.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
630

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat ligt van een aantal factoren af. Eén van de belangrijkste factoren is natuurlijk hoeveel ruimte er zit in je uitgavenpatroon. Iemand met een modaal inkomen in een klein huurflatje zal meer geld te besteden hebben dan iemand met een modaal inkomen in een koophuis met tophypotheek. Ook is het afhankelijk hoeveel monden ervan mee-eten.

In de link staat wat interessante informatie over het paleo-dieet genoemd. Ook over de kosten. Hierover wordt het volgende gezegd: "Het oerdieet (...) kost het dubbele van een normaal graan- en zuiveldominant voedselpatroon"

Om te berekenen of het financieel haalbaar is zou je moeten kijken hoeveel geld er normaal gesproken wordt uitgegeven aan voedsel. Door dit bedrag te verdubbelen krijg je ongeveer het bedrag wat het kost om het paleo-dieet te volgen. Of dit op te brengen is door iemand met een modaal inkomen ligt dus aan de omstandigheden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding