Wat gebeurt er met bloed dat vrijkomt bij slachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij wordt daar oa bloedworst van gemaakt.

Het bloed van ons varken wordt gebruikt om er bloedworsten van te maken.

Wordt gebruikt voor bloedworst. Of in andere voedingswaren. Of wordt verwerkt om te dienen als mest.

Bij ons thuis werd ieder jaar in november een varken geslacht. De hele schuur werd opgeruimd en geschrobd. S,avonds kwam de slager en schoot het varken dood. Direct nadat het varken neerviel werd de keel doorgesneden. En gelijk werd daar een grote schaal bijgehouden om het bloed op te vangen. En de slager bleef maar roeren met zijn hand door het bloed. Dit bloed werd gebruikt om bloedworst van te maken. Er ging meel in en zout en peper en spek van het varken. En deze bloedworst smaakte goed. Maar de jongere onder ons hebben zo,n huisslachting waarschijnlijk nooit meegemaakt. Nou ben ik er zelf ook geen liefhebber van,maar vroeger als kind wist je niet beter. Hoe het tegenwoordig gaat op grote slachthuizen weet ik niet. Maar er wordt niets weggegooid. En bloedworst is er nog steeds. .

Bloed van een slacht wordt ook gebruikt bij het maken van balkenbrij , verder wordt in balkenbrij boekweitmeel gebruikt en daarmee is dit een artikel dat ook gegeten kan worden door mensen met een glutenallergie!

En er wordt ook bloedmeel van gemaakt, als meststof.

Het bloed wordt onder meer gebruikt voor het maken van gelatine. Deze gelatine wordt weer gebruikt in onder meer medicijnen. Capsules hebben bijvoorbeeld gelatine als ingrediënt. Overigens wordt runderbloed sinds de bse-crisis echter minder gebruikt.

Dat wordt oa gebruikt in de farmaceutische industrie, veterinaire industrie (vaccinaties), laboratoria's, etc. Het bloed bevat veel plasma dat gezuiverd wordt en als serum wordt verkocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100